Първо в Lupa.bg: Сестрата на Каракачанов починала след ваксина?

Актуални новини
12:10 - 13 Май 2021
30920
Първо в Lupa.bg: Сестрата на Каракачанов починала след ваксина?

Ужасна трагедия сполетя семейството на бившия вицепремиер Красимир Каракачанов. 49-годишната му сестра Светлана Каракачанова-Немска е починала след операция за премахване на тромб, като има съмнения, че тромбът се е появил след поставяне на ваксина срещу COVID-19, съобщиха пред Lupa.bg хора от обкръжението на бившия военен министър.

Буквално дни преди да почине сестрата на Каракачанов е претърпяла операция във ВМА заради наличие на тромб. По неясни причини обаче тя не е останала за наблюдение в болницата, а предсрочно си е тръгнала от лечебното заведение.

За ужас на близките си обаче точно пред болницата Светлана пада на земята и издъхва пред очите на баща си, който я чакал да я посрещне. По информация на Lupa.bg лично проф. Венцислав Мутафчийски излетял от лечебното заведение и се опитал да я спаси чрез изкуствено дишане, но за жалост неуспешно.

Любопитното е, че нещастието се случва точно преди Великден – на 28 април. По това време Красимир Каракачанов е действащ военен министър. Странно защо обаче той не споменава нищо за трагедията в семейството.

Светлана Каракачанова Немска беше шеф на Правна дирекция в Националната здравно-осигурителна каса.