Първо в Lupa.bg: Шефовете на ЦСКА на спешна среща, задава се здрава чистка

"Армейците" са се насочили към играчи от топ 5 на първенствата на Европа

Спорт
13:40 - 21 Октомври 2024
724
Първо в Lupa.bg: Шефовете на ЦСКА на спешна среща, задава се здрава чистка

Тази седмица за пореден път ще бъде доста турболентна за ЦСКА. След краха, който претърпяха "армейците" в съботното Вечно дерби и паднаха от Левски с 0:1 след поредна слаба игра, принуди ръководството до вземе спешни мерки.

Шефовете свикали спешна сбирка, която ще се състои през следващите дни. Разбира се, на нея ще бъде разисквана в детайли огромната криза, в която изпадна отборът. Наред с това ръководните органи ще настоят и за среща със Съдийската комисия, за да получат обяснение за отсъжданията на Драгомир Сраганов и по-специално за неотсъдената дузпа срещу Исека.

"Червените" не само загубиха Вечното дерби, но изостават на 18 точки от Левски и са закотвени на 14-тото място - нещо невиждано в историята на клуба.

Босовете в Борисовата градина ще обсъждат следните въпроси:

1. Раздяла с хората, осъществили лятната селекция и довели треньора Томислав Стипич. Някои от тях бяха понижени на по-ниски постове, но не е изключено да се стигне и до окончателното им отстраняване от клуба.

2. Назначение на нов спортен директор и нов главен скаут. Тук се спрягат имената на няколко известни личности. Сред тях са Стойчо Младенов, Методи Томанов, Лъчезар Танев, още двама българи, трима чужденци (един от тях с опит в английското първенство).

Изборът на нов екип трябва да бъде осъществен в близките две седмици най-късно, за да може да се действа още отсега за зимната селекция. Всъщност по нея вече се работи, а южноамериканският пазар е приоритет. Неотложна и спешна задача е привличането на качествен нападател и две крила.

3. Ще се проведат разговори с някои от играчите за разтрогване на договорите им по взаимно съгласие още през декември. Става въпрос за четирима-петима, които не попадат в плановете на треньорския щаб.

Точно точка три е разковничето към бъдещето на отбора, тъй като се настоява за повишаване качеството в състава. Ще има доста раздели.

С единия крак извън ЦСКА са националите Християн Петров и Станислав Шопов, като към тях има сериозен интерес от Ботев Пловдив. Търси се отбор и на норвежеца Улаус Скаршем, който също не попада в плановете на Александър Томаш. През зимата ще бъдат скъсани договорите на ненужните Амос Юга, Брадли де Нойер и Емануел Шакич, а червеното ръководство ще опита да намери клубове и на други от наличните футболисти.

Чистката в ЦСКА през зимата ще обхване между 6 и 9 състезатели. В селекционните планове приоритетно попадат крило и голмайстор. Това поставя под сериозна въпросителна мястото в състава на двама измежду фланговите играчи Фаетон, Бютучи и Локило, както и нападателите Исека и Коялипу.

Интересна е ситуацията и при вратарите. Димитър Евтимов прекрати предсрочно наема си в кипърския Кармиотиса и от зимата отново ще има право да играе. Все още обаче не е ясно дали той ще се съгласи да бъде трета опция в първия отбор или пък да пази за дубъла във Втора лига.

Крайните защитници Иван Турицов и Сейни Санянг също не попадат в дългосрочните планове на Александър Томаш и при привличането на ляв или десен бек с тях също може да се потърси раздяла.

В ЦСКА са си поставили амбициозната задача да бъдат привлечени през зимния трансферен прозорец един или двама футболисти от топ 5 първенствата на Европа.

"Червените" са се насочили към играчи от Бундеслигата и френската Лига 1.