Първо в Lupa.bg: Синът на Капитан Петко Войвода си отиде едва на 55 г.

Починалият днес журналист от БНР Александър Михайлов се оказа наследник на актьора Васил Михайлов

Актуални новини
22:09 - 30 Септември 2019
36452
Първо в Lupa.bg: Синът на Капитан Петко Войвода си отиде едва на 55 г.

Александър, синът на големият български актьор Васил Михайлов, прочул се с ролята си на Капитан Петко Войвода в едноименния сериал, е починал днес, научи Lupa.bg от близки на фамилията. По-рано през деня медиите съобщиха, че само на 55 години си е отишъл журналистът от БНР Александър Михайлов, но не уточниха кой е баща му. Това е именно бележитият актьор Васил Михайлов. 

Според близки до артиста, двамата със сина му за дълго време замразили отношенията си заради семеен конфликт. Едва през 2014-а баща и син си простили и отново започнали да поддържат връзка помежду си. Сега били по-близки отвсякога. "Васил Михайлов е съсипан", казаха колеги на актьора-ветеран.

Александър Михайлов угасна едва на 55 г.

„Вече нямам проблем с баща ми. Просто с него сме два остри камъка, това е”, коментира по повода Александър, който си отиде от този свят неочаквано едва на 55 г. В БНР знаят, че синът на Васил Михайлов влязъл в болница преди две седмици. Признал пред колеги, че състоянието му не е добро, но до последно не губел оптимизма си.

Тъжната новина за неговата кончина споделиха колегите му от Българското национално радио.

От БНР бяха лаконични: На 55-годишна възраст почина журналистът от Александър Михайлов. Той беше дългогодишен водещ на предавания за култура в програма „Христо Ботев”, куклен режисьор, автор на детски пиеси и един от запомнящите се гласове на Българското национално радио.

Според източници на Lupa.bg Сашо си е отишъл от скоротечен рак. Болестта се развила изключително бързо и изпила силите на мъжа-канара. Години наред Александър Михайлов имаше проблеми с алкохола, което станало и причина за влошените отношения с баща му. От години обаче журналистът не пиел.

Сашо (вляво) се придължа с бастун на снимка с колеги в края на февруари

Васил Михайлов е съсипан от черната вест за кончината на сина му. Двамата години наред бяха в сложни отношения