Първо в Lupa.bg: Стрелбата с убит и двама ранени в София заради война между лихвари

Застреляният Паруш Боксьора враждува с крими банда, маскирани биха и ограбиха жена му преди 4 г.

Новини
17:25 - 04 Юли 2024
14777
Първо в Lupa.bg: Стрелбата с убит и двама ранени в София заради война между лихвари

Масовата стрелба посред бял ден в София, при която 48-годишен мъж беше застрелян, а други двама на 30 и 22 г.– простреляни в гърдите и в корема, е породена от свирепа гангстерска война за монопол върху бизнеса с улични бързи кредити. Това е сред основните версии, по която работят криминалистите непосредствено след кървавата касапница в квартал „Модерно предградие“.

Масовата стрелба с убит и двама ранени се е резиграла пред блок №3, където се помещава офиса на дружество за бързи кредити и заложна къща, свързвана със сенчестия бизнесмен Паруш Парушев - Паро Боксьора. Твърди се, засега неофициално, че именно Паруш е застреляният мъж.

Очевидци свидетелстват, че преди да бъде открита масова стрелба, двамата убийци, които са задържани, са бил нападнати и бити от Паруш и негов охранител.

Единият прострелян – 22-годишен мускулест младеж с татуировки, е спешно настанен в „Пирогов“ с прострелна рана в гърдите и в крака. 37-годишен мъж пък е откаран във ВМА с куршум в крака.

Убийците са арестувани и в момента са разпитвани, единия от тях е на 51-годишна възраст. Очакват се подробности на извънреден брифинг на МВР. На мястото на местопроизшествието са открити огнестрелни оръжия, все още се изяснява дали е имало ответен огън.

Същевременно криминалисти коментираха пред Lupa.bg, че стрелбата с убит и двама ранени в „Модерно предградие“ може и да е породена от смъртната вражда между Паро и друг силов играч в бизнеса с бързите кредити.

Допуска се вариант стрелците да са представители на конкурентния лихвар, пратен да договаря прехвърляния на вземания и плащания на клиенти.

Полицаи са отцепили района пред блок №3 в "Модерно предградие", където се разигра стрелбата между лихвари

Запознати с уличният лихварски бизнес разказват, че през последните 2-3 години между отделните групировки съществува напрежение, свързано с обслужването на набор от финансово зависими лица. В много случаи в невъзможност да обслужат бързите си кредити, клиентите се принуждават да прехвърлят на кредиторите си своето имушество. Именно за това кой да прибере имотите на банкрутиралите общи длъжници воювал Паруш с напористи свои конкуренти от ъндърграунда.

Преди почти 4 години застреляният днес лихвар Паруш, известен и с прякора Паро Боксьора, беше нападнат посред бял ден пред супермаркет на ул. „Христо Станишев” в софийския квартал „Орландовци“.

Тогава пътят на автомбила на Паруш, в който лихварят се возел с охранителя си - боксьора Сашо Пацов, е пресрещнат от джип, от който се изсипват петима мъже. Оттогава в полицейските сводки се споменават имената на ударниците на „София Запад“ Павел Георгиев и Любо Делев, които обаче били посрещнати с изваден пистолет от Паруш и не успели да изпълнят намерението си да го потрошат с метални тръби. След този инцидент Паруш уволнява Сашо Пацов, тъй като го обвинява, че го е подложил на конкурентите му.

Само ден след като е нападнат от конкуренти, Парето отвръща, като се изсипва с над 30 бабаити в конкурентен офис за бързи кредити в София. Полицията се намесва и арестува петима.

На 4 април 2020 г. вечерта в центъра на София двама маскирани и въоръжени с тръби силоваци пък нападнаха, биха и ограбиха съпругата на Паруш. Тогава бандитите отмъкнаха и дамската й чанта с над 20 000 лева в нея.