Първо в Lupa.bg: Строиха 200 полицаи и гардове край резиденция "Бояна"

Политика
18:00 - 19 Юни 2020
12979
Първо в Lupa.bg: Строиха 200 полицаи и гардове край резиденция "Бояна"

Над 200 полицаи и гардове от НСО са строени в столичния кв. "Бояна" от вчера следобед в безпрецедентна спецакция, научи Lupa.bg. Те ще се грижат за сигурността на първите държавни мъже - премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

По наша информация ченнгетата се разполагат на ротационен принцип по протежението на цялата улица "Секвоя" и на изходите на всички прилежащи улици в района на резиденция "Бояна", където живеят държавният глава и министър-председателя.  

На всички местни, които се движат там, от днес се искат лични карти и се снемат лични данни, а обяснението е, че акцията е предвидена още преди въвеждането на извънредното положение заради коронавируса през март, но то е попречило да бъде осъществена навреме. 

На въпроса дали има общо с разкритията на Бойко Борисов, че съседът му Румен Радев редовно вдига дрон, подарен му от китайското правителство, за да го следи и снима, униформените отричат. Местните обаче са категорични, че силите на реда са в увеличен състав на "Секвоя" именно заради безпрецедентния скандал с авторство на "Дондуков" 2.