Първо в Lupa.bg: Треньорът на Лудогорец остана без преводач

Разградчани махнаха Владимир Иванов дни преди първия сблъсък с Интер от Лига Европа

Спорт
17:27 - 17 Февруари 2020
4867
Първо в Lupa.bg: Треньорът на Лудогорец остана без преводач

В седмицата, в която Лудогорец приема италианския гранд Интер в турнира Лига Европа, а също така разградчани трябваше да изиграят първия си официален мач за годината - срещу Ботев Враца (6:0), те се разделиха с един от хората на треньора Павел Върба.

Преводачът на чешкия специалист - Владимир Иванов, беше разкаран от клуба, заради "несъответствие в характерите", меко казано.

Младият спортен журналист, подвизавал се за последно в "Тема спорт", а преди това и в БНТ, беше извикан за реводач на Върба малко преди зимната подготовка на тима в чужбина. Иванов е завършил словашка филология, а също така владее английски перфектно, което е повлияло за ниговия избор за преводач.

Уви, той успя да се задържи в консервативния клуб около месец, което от друга страна му навлече доста неприятности и негативни емоции. Феновете на ЦСКА - отборът, на който Владимир Иванов симпатизира и го следваше навсякъде, побесняха, след като първите му снимки в официални му профил във фейсбук бяха с екипа на Лудогорец преди лагера в Белек, а веднага след това и с бившия футболист на Левски - Гари Родригес, който в момента играе под наем в турския Фенербахче, отдаден там от саудитския Ал Итихад. Преди това нидерландецът защитава честта и на друг турски гранд - Галатасарай.

Владо Иванов публикува и интервю със Стойчо Младенов, който беше на подготовка в Турция със своя Кайсар, като материалът с Екзекутора на петлите беше направен за влога на младия журналист. Това вбесило още повече ръководството на Лудогорец, което се постарало бързо да му намери цаката и да го изгони от клуба.

В събота, когато Лудогорец трябваше да играе първия си домакински мач за новата година срещу Ботев Враца, Иванов вече не беше част от клуба. А часове по-късно, той хвърли яснота, публикувайки позицията си в профила си в социалната мрежа фейсбук.

"Поради големия "зрителски интерес" вече втори пореден ден... Информирам Ви, че считано от утре, 17.02.2020 г., аз и ПФК Лудогорец 1945 нямаме действащи трудово-правни отношения. Успех на новия колега в никак нелекото начинание! Продължаваме напред! За мен беше чест и безценен опит!", сподели Иванов.