Първо в Lupa.bg: Уволниха лумпена, атакувал тойотата с децата

Новини
08:09 - 20 Август 2020
15097
Първо в Lupa.bg: Уволниха лумпена, атакувал тойотата с децата

Един от лумпените, които на 17 август вечерта потрошиха тойотата на д-р Елена Мицева пред очите на двете й деца при блокадата пред Румънското посолство, е бил уволнен от работа след изстъплението си, научи Lupa.bg.

Арестуваният за хулиганство с особена дързост 26-годишен готвач Георги Георгиев е бил принуден да напусне пицария в софийския квартал „Борово“ от собственичката на бистрото. Дамата посочила вратата на помощник-готвача, след като го разпознала по телевизията като един от агресорите, опитали да линчуват майката с децата. Освен това Георги имал и други прегрешения от чисто работен порядък.

„Собственичката на пицарията го изгони още на другия ден. Тя не иска да назоваваме заведението й, за да не му се прави лоша реклама“, призна служител на пицарията пред Lupa.bg.

Малка утеха за Георги Георгиев е, че той ще се размине със затвора, макар да е обвинен като един от двамата гамени, счупили предното стъкло на тойотата й. Заради липсата на предишни криминални прояви, готвачът с първични порядки вероятно ще се размине с условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Той е в ареста за срок от 72 часа, който изтича утре, 21 август. Според адвокатът на Георги Георгиев, той не е знаел, че в автомобила има две малки деца. Ядосал се, когато шофьорката подала газ и затова опитал да я спре.

IT специалистът Стоян Атипов даже не лежа в ареста за нападението над майка пред двете й деца.

Другият арестуван за бруталната агресия протестър пък се оказа IT специалистът Стоян Атипов, който е заместник-директор на Международния институт за бизнес анализи в Европа. Той обаче излезе на свобода под парична гаранция от 500 лева. 32-годишният Атипов, чиито месечни доходи надхвърлят 10 000 лева, също няма да лежи в затвора за това, че с шутове свали регистрационния номер на колата и думкаше с все сила по задното стъкло на автомобила.

Засега не е известно дали полицията има намерение да арестува и други гамени, участвали в позорния погром пред Румънското посолство. В нападението над тойотата участваха поне 15 човека, а лицата на почти всички участници бяха заснети от телевизионни камери.