Първо в Lupa.bg: Уволняват Орлин Горанов от БНТ заради концерта за Марешки?

Кошлуков бесен на певеца, лицата на БНТ нямат право да участват в политическа агитация

Новини
22:23 - 28 Март 2023
22533
Първо в Lupa.bg: Уволняват Орлин Горанов от БНТ заради концерта за Марешки?

Орлин Горанов най-вероятно ще бъде уволнен като водещ на предаването "Последният печели", което се излъчва по финансираната от държавата БНТ1, заради участието си в предизборен концерт в подкрепа на Веселин Марешки. Това научи Lupa.bg от свои източници в националната медия. Очаква се директора на медиата Емил Кошлуков още утре да съобщи решението.

Всички водещи на предавания в обществената телевизия имат категорична забрана да участват в предизборни кампании и да се асоциират с партии и коалиции и това е уточнено във вътрешния правилник на медиата. Горанов не е щатен служител на БНТ1, но е сред лицата на държавния канал, така че правилата би следвало да важат и за него. Ръководството на медиата е поискало становище от юристите си днес следобед, научи Lupa.bg. 

Самият Орлин Горанов обаче заявил, че изобщо нямал представа, че концерта е платен от Марешки и е предизборен. Той бил ангажиран от скандалния импресарио Владислав Славов и смятал, че става дума просто за "един пролетен концерт". Според източник на Lupa.bg, за изявата си изпълнителя е получил хонорар в размер на 4000 лева. Възможно е певеца да спаси работата си на "Сан Стефано" 29, ако откаже да участва в концерта и се измъкне по този хитър начин, коментират запознати.

Ако бъде отстранен от ефир заради недопустимото си ангажиране с политическа партия, Орлин Горанов ще се прости с апетитния си договор с БНТ1, който му носи 10 000 лева на месец. За всеки епизод на виторината певеца получавал по 500 лева, твърдят източниците ни. Все още не е ясно кой ще го замести на малкия екран. Един от вариантите бил да го замести актьора Николай Станоев, който до скоро водеше съботното вечерно шоу на БНТ1.