Първо в Lupa.bg: Върнаха в ареста Камен Куката

Новини
22:36 - 11 Юни 2019
36117
Първо в Lupa.bg: Върнаха в ареста Камен Куката

Един от най-изявените криминални босове у нас - Камен Балбузанов, по-известен като Камен Куката, остава за постоянно в ареста. Във вторник, 11 юни, Апелативният специализиран съд отхвърли решението на по-долна инстанция на спецсъда Куката да бъде пуснат под домашен арест.

Така преди месец Балбузанов бе освободен от ареста и пратен в дома си в Плевен. Сега, след протеста на прокуратурата, той трябва да се върне зад решетките, където лежи от 2 години със символичния прозорец от един месец. Апелативният специализиран наказателен съд счита, че Камен Куката е опасен на свобода, тъй като има "утвърдени трайни престъпни навици" и може да притиска свидетели по делото.

Случайно или не, някои от тях вече са се отказали от първоначалните си показания. Появил се обаче нов анонимен свидетел, който преди 20 дни дал сведения, категорично уличаващи бандита в извършените злодеяния. Съдът ги взе под внимание.

Това е 54-ия път, в който Камен Балбузанов настоява да се промени мярката му за неотклонение, откакто е задържан през 2017 г. Бившето гадже на Златка Райкова бе арестуван като един от лидерите на престъпна група за рекет, изнудвала брутално търговци и земеделски производители от Плевенския регион да използват услугите на посочена от тях охранителна фирма. Заедно с него бе опандизен и бившият прокурор Димитър Захариев и още 6 души. 

Камен Куката е обвиняем и по делото срещу т.нар. "банда на Чуковете", отговаряща за наркоразпространение в София и по морето години наред.

Камен Куката на маса с боксьора Кубрат Пулев преди години