Първо в Lupa.bg: Васил Божков взима "Величие"?

Партията на Ивелин Михайлов отива на избори с ВМРО и "Център" на Черепа

Политика
21:56 - 15 Август 2024
5994
Първо в Lupa.bg: Васил Божков взима "Величие"?

Партията "Величие" на скандалния аферист Ивелин Михайлов вероятно ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 20 октомври в коалиция от още 2 партии - многострадалната ВМРО на Красимир Каракачанов и "Център" на Васил Божков. Така Михайлов се надява да остане в политиката, а новото този път е, че той лично ще е водач на 2 листи на новата коалиция, научи Lupa.bg от сигурен източник в редиците на Историческия парк във Ветрино.

Каракачанов видя във "Величие" нова ракета-носител

В последния месец Каракачанов е станал изключително близък с Ивелин Михайлов и общува непрекъснато с него. Очевидно войводата съзира в негово лице последен шанс ВМРО отново да влезе в Народното събрание, след като на последните няколко избори резултата им се смаляваше и смаляваше, за да се стигне до ситуация, в която електоралната им тежест е вече под 1% и дори нямат право на субсидия. Каракачанов дори се изтъпани на бутафорния протест в защита на Историческия парк преди няколко седмици в центъра на София и държа пламенна реч в защита на Михайлов.

В последните дни Ивелин Михайлов е имал и 2 срещи с Васил Божков, които са проведени в централния офис на Черепа, научи още Lupa.bg. Предложението му е било хазартния бос в немилост също да се включи в коалицията, като им помогне и с финансирането. За кампанията били необходими минимум 700 000 лева, които били проблем за тариката. Най-вероятно Божков ще приеме, разкриват хора от обкръжението му, тъй като и неговия "Център" гравитира около 1%. Така, с общи усилия, се надяват да успеят да влязат в парламента. 

Все още не е ясно как ще се казва новата коалиция. Ивелин Михайлов настоявал да бъде запазено името "Величие" и най-вероятно названието ще е "Величие за България", допълват източниците на Lupa.bg.

Васил Божков се надява да вкара депутати в парламента чрез коалиция с "Величие" и ВМРО