Първо в Lupa.bg: Васко Кеца прости на Жоро Христов

През ключалката
15:30 - 29 Януари 2020
6655
Първо в Lupa.bg: Васко Кеца прости на Жоро Христов

Двамата големи в българската естрада - Васил Найденов и Георги Христов заровиха томахавките, узна първо Lupa.bg. Повече от година някога близките певци не си говориха. Причина за изострените отношения между тях била, че Жоро на няколко пъти проявил словесна агресия към по-възрастния си приятел.

Запознати довериха пред Lupa.bg, че Христов, за когото е известно, че отвреме навреме не контролира нервите си и избухва от най-малкото нещо, в крайна сметка жестоко съжалил, че сложил кръст на дългогодишна приятелска дружба. Изпълнителят на "Черно и бяло" е с 14 години по-малък от Кеца и както е известно в началото на звездната си кариера Васил Найденов не веднъж го е подкрепял и му е помагал.

Естрадната легенда проявил благородство и все пак простил невъздържаното поведение на Георги Христов. Нещо повече - вчера Васко Кеца публично поздрави Жоро с рождения му ден чрез официалната си страница във Фейсбук. 

"Честит Рожден Ден на големия български певец - Георги Христов!", написа Васил Найденов и поздрави по-младия си колега с песента си "Синева", която двамата изпълниха заедно преди време на концерт в НДК.


Lupa.bg
научи и че Кеца лично се обадил на Жоро Христов да му честити празника и го насърчил да има по-чести изяви сред публиката, тъй като още бил в разцвета на силите си. Както е известно преди време Георги Христов изчезна за широката публика повече от 5 години и не организира нито един концерт. За разлика от него Васил Найденов, който тази есен навършва 70, пее през вечер из цялата страна в различни клубове.

Както Lupa.bg писа през лятото пред организаторите на едно от последните си участия Георги Христов споделил, че се чувствал омерзен от факта, че билетите за колегата му Кеца са в пъти по-скъпи от неговите. "Аз да не съм по-малко звезда от него", изригнал изпълнителят на "Черно и бяло".

Христов се ядосал заради това, че в Бургас входът за неговия пърформанс бил минимум 15 лева за правостоящи, а в Слънчев бряг, където Васко Кеца се чака с огромно нетърпение на 1 август в един от най-популярните клубове, цената е 30 лева, при това много далеч от сцената.