Първо в Lupa.bg: Весо Брадата тайно на свобода

Личности
17:50 - 04 Юни 2021
15639
Първо в Lupa.bg: Весо Брадата тайно на свобода

Веселин Денков - Весо Брадата, излетя тайно на свобода! Мъжът до Ивайла Бакалова вече дава интервюта срещу правителството на ГЕРБ, след като преди ден видя синьото небе заради 9 месеца в килията, научи Lupa.bg.

Топ ресторантьорът бе окошарен на връщане от Сърбия заедно с Ивайла Бакалова на 1 септември 2020 г. и оттогава беше в ареста. Весо Брадата, както е познат баровецът, облече раираните дрехи с обвинение, че раздавал суми назаем срещу колосални лихви.

До момента, обаче, няма доказателства, че Брадата е лихвар, обясни адвокатът му Ина Лулчева.

Странното е, че ресторантьорът е пуснат от килията, без да е ясно кога е проведено съдебното заседание, на което е решено неговото освобождаване.

Васелин Денков, известен и като Весо Воденицата, по името на едноименното си заведение в София, управлявал бизнеса си по телефона в двора на следствения арест.

“Директно ръководя 400 души и още 100 индиректно. Имам прекрасни служители, пряко управлявам ресторантите си, но през последните 6 месеца е ужасно трудно”, оплака се Денков пред магистратите на едно от съдебните гледания.

После обясни, че се опитвал да дава указания на подчинените си по телефона, който е в двора на ареста, но тъй като много арестанти чакали за разговор, времето му било малко.

Весо Брадата беше задържан на 1 септември 2020 г. на ГКПП „Калотина”, прибирайки се от почивка във Франция и Италия. Заедно с него бе и любимата му Мис България 2001 Ивайла Бакалова. От известно време двамата живеели заедно. При обиск в нейната кола - рейндж ровър, бяха открити вещи на Денков, 14 хил. лв. и 16 мъжки часовника.