Първо в Lupa.bg: Волен щурмува БНТ утре вечер

"Атака" обяви протест пред телевизията, очакват се поне 500 души

Новини
18:06 - 03 Октомври 2019 (обновена)
7060
Първо в Lupa.bg: Волен щурмува БНТ утре вечер

"Атака" организира протест пред сградата на БНТ на столичната ул. "Сан Стефано" заради принудителното извеждане на лидера Волен Сидеров от студиото на "Референдум" след скандал по време на живото предаване, съобщиха днес от партията. От партията мобилизираха всичките си привържаници да излязат пред телевизията утре в 17 часа. Очакват се да дойдат поне 500 души.

Припомняме, че Сидеров беше изведен с охрана от студиото във вторник вечерта, след като отказа да прекрати участието си заради нарушаване на регламента и непристойно, според водещата и останалите участници, поведение. Лидерът на "Атака" обаче продължава да настоява, че е обект на цензура. Според "Атака", генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е нарушил споразумението за отразяване на предизборната кампания, което лично той е подписал с партията, като е забрани участието на Волен Сидеров в предаването „Панорама” този петък, 4 октомври. 

"Споразумението беше подписано на 19 септември 2019 г. Съгласно него от партия "Атака" са посочили като участник в предаването именно Волен Сидеров. Заради цензурата, наложена от обществената телевизия върху Сидеров, и неправомерното решение на Кошлуков да не допусне Сидеров в предаването „Панорама”, от партията организират протест утре (4.10) пред сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано” в 17 часа", пише още в официалното съобщение. От "Атака" признаха, че очакват над 500 души на протеста си пред телевизията. Лидерът на партията също ще участва в протеста. Сидеров ще настоява да влезе в студиото на "Панорама" и да изложи доводите си.

От БНТ са поискали допълнителна охрана, научи Lupa.bg. Над 30 полицаи ще охраняват сградата на националната медиа на ул. "Сан Стефано" 29.