Първо в Lupa.bg: Волен Сидеров в нова конфронтация с полицаи

Лидерът на "Атака" се оплака от обиди на ченгета

Общество
22:43 - 08 Ноември 2019
15213
Първо в Lupa.bg: Волен Сидеров в нова конфронтация с полицаи

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в поредна конфронтация със силите на реда. Малко преди 22,00 часа той разпространи кадри, снимани с камерата на мобилния му телефон от опита му да влезе в сградата на Столичната община, където обаче среща съпротивата на полицаите. 

Сидеров снима няколко полицаи и твърди, че е бил обиждан от техни колеги, а по-късно настава почти ръкопашен бой със служителка на общината, която отказва да бъде снимана от него. 

Не е ясно какво се е случило в общината и защо Сидеров е искал да влезе в сградата, преди да се е сформирал новият общински съвет, където националистът ще бъде представител на "Атака".

"Ще се видим на гей парада", казва атакистът на дамата. Високият тон продължава няколко минути, а полицаите се намесват в опит да спрат провокациите. От кадрите се вижда, че сблъсъкът е настанал около края на работния ден на общинските служители на "Московска" 33. Един от униформените на излизане от сградата на общината добавя, хванал се за главата като жест на изумление: "А г-н Сидеров мирише на алкохол..."