Първо в Lupa.bg: Йоло Денев е с тежък ковид

Политика
13:39 - 18 Октомври 2021
8345
Първо в Lupa.bg: Йоло Денев е с тежък ковид

Първият кандидат за президент - вечният протестър Йоло Денев, е с тежки усложнения от коронавирусната инфекция, научи Lupa.bg. Тангристът се е разболял малко след като жребият на ЦИК му отреди символната първа позиция в надпреварата за държавен глава, като не е ясно дали е бил тестван с писиар или болестта е доказана само с домашен тест, закупен от аптека.

Според нашите източници състоянието на борецът за правда и опонент на политиците от всички цветове, включително и на настоящия главнокомандващ Румен Радев, се е влошило драстично през уикенда, включително с усещане за задух. Синът му Димитър, който се занимава със социални услуги, е опитал да накара баща си да влезе в болница, но Йоло е отказал. 

Върлият противник на ваксините срещу ковид бил твърдо убеден, че влезе ли за лечение в отделение, медиците щели да го уморят и категорично отпратил наследника си. 

Това е и причината единствен от маргиналните кандидати за държавен глава Денев да не се отзове на поканата на Бойко Василев за гостуване в "Панорама" миналия петък в БНТ. Йоло Денев бе неотлъчно в протестите миналата година за оставка на правителството на ГЕРБ и продължи скандиранията и след това. 

Профилите в социалните мрежи на видния демонстрант мълчат за заболяването му сега, но в минали публикации той осъжда остро намерението да се въведат "зелени" сертификати за достъп до частни и обществени учреждения и се противопоставя на задължителното ваксиниране. 

Преди дни Нидал Алгафари написа за Денев следното:

"Йоло Денев бе онзи човек с маската на Тодор Живков, който поздравяваше от мавзолея. Правеше, когато никой не смееше още, да се присмее на първия на партията и държавата. Този дон Кихот в политиката, понесе най-тежко от всички кандидат президенти в настоящата надпревара, бремето да си такъв. Мъжествено понесе студа и влагата в зандана, като не успя да възстанови отпуснатата му държавна субсидия за предишен опит да стане президент на България.

Там в килията, Йоло написа няколко книги напоени с толкова много патриотизъм, че стигна чак до камъка на Тангра и го освети, когато си излежа присъдата.

За разлика от всички кандидати, той Йоло Денев, бе на всички протести от 10.10.1989 година. Той беше цветът на протестите. В дъжд и пек, студ и мрак, той собственоръчно изработваше агитационните си материали и ги доставяше чрез обществения транспорт. Сам ги носеше, без охрана и ескорти. Той, поборникът за свобода и демокрация, издаваше вестник и лично го продаваше. - в повечето случаи го подаряваше. Нямаше екипи от ПР-и, имиджмейкъри, рекламисти, медия шопове, социологически агенции, които да го обслужват.

Въпреки пренебрежението на медиите към него, той винаги намираше начин да бъде забелязан чрез неговия скромен способ. Той не влезе в преговори и закулисие с никой. Винаги бе опонент на статуквото. Когато имаше площадни битки, той беше в първите редове и не жалеше сили и сън за да победи правдата. Издал е толкова книги, колкото професорите не са прочели.

Написал е пиеси, които не се играят, защото не може да се дореди от връзкарите и мазниците в културния живот на страната. Обрисувал е Левски, Бенковски толкова родолюбиво, че може да му завиждат и най-големите. Сега съдбата и провидението го изкараха да е първи в листата на кандидат президентите. Защото Йоло е номер 1.