Първо в Lupa.bg: Закопчаха Жоро Тениса, сутеньора на Черепа

Новини
18:39 - 28 Август 2020
27158
Първо в Lupa.bg: Закопчаха Жоро Тениса, сутеньора на Черепа

Георги Божилов – Жоро Тениса, приближен до укриващия се в Дубай с 19 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков, е бил арестуван днес по обяд в дома си в София, научи Lupa.bg.

При обиск в жилището му е открита голяма сума пари, както и културно-исторически ценности. Съпругата на Жоро Тениса – милионерската щерка Боряна, също е била първоначално задържана за опит за осуетяване на полицейска акция, но по-късно е освободена. Боряна псувала полицаите и ги замервала със семки, които люпела в хола, когато ченгетата нахлули.

Георги Божилов - Жоро Тениса отново бе арестуван.

Георги Божилов е задържан по обвинения за сводничество, за него е известно, че е човекът, който през последните години подсигурява манекенки и силиконови красавици за Васил Божков срещу заплащане. Неотдавна Божилов изгря във фотосесия от 60-ия юбилей на Черепа, празнуван на Миконос. На партито присъства и русенския олигарх Пламен Бобоков, за чиято съпруга има неприлични слухове, свързващи я с Васил Божков.

Тениса вече веднъж бе закопчан заедно с част от бодигардовете на Черепа, но след 72 часа го пуснаха под гаранция от 10 000 лева. Това породи слух, че Божилов е станал защитен свидетел срещу хазартния бос.

Според засега неофициално потвърдена информация, днешния арест на Жоро Тениса е свъзан със задържането на люлинския лихвар Ивайло Георгиев – Пифа и наркобоса Атанас Мечев – Гаргата. Върви мълва, че Тениса е платил 50 000 лева на Наско Гаргата от името на Васил Божков, за да си подсигури услугите на улични биячи, които да окървавят протеста на 2 септември в София. Възможно е Тениса да бъде обвинен и като бос на наркобанда, но засега липсва конкретна информация от прокуратурата.

Очаквайте подробности!