Първо в Lupa.bg: Закриват "Еврофутбол" днес

Общество
01:55 - 25 Март 2020
11223
Първо в Lupa.bg: Закриват "Еврофутбол" днес

След 30 години като монополист в офлайн залозите на спортни състезания в България утре лицензът на "Еврофутбол" за хазартна дейност ще бъде отнет, научи Lupa.bg от високопоставени служители в компанията. Държавната комисия по хазарта има нарочено за 11 часа специално заседание само с две точки - суспендиране на лицензите на компанията.

От "Еврофутбол" разпратиха сълзливо обяснително писмо на служителите си и 800-те букмейкъра, собственици на пунктове от франчайза, които от 25 март остават на улицата. Според тях обвиненията, че дължат на бюджета над 300 млн. лева, са безпочвени и недоказани в съда. От фирмата се оплакват от натиск, без да посочват от кого.

Това е поредната компания, свързана с издирвания олигарх Васил Крумов Божков, която ще прекрати дейността си. До лятото неин управител беше Боян Найденов - малкият от братята Найденови, които поеха публичната офанзива срещу олигарха миналата есен. Велинградският милиардер е миноритарен собственик, като основният пакет от акции се държи от гръцкия хазартен крал Сократис Кокалис.

Предполага се, че ДКХ ще отнеме лиценза на "Еврофутбол" първоначално за 6 месеца, а по-късно ще го стори и окончателно.

Ето факсмиле от уведомлението: