Първолаците в Турция се връщат в клас

Децата бяха само по няколко часа в училище, два пъти седмично

Новини
17:19 - 11 Октомври 2020
1416
Първолаците в Турция се връщат в клас

Първокласниците в Турция ще възобновят целодневното обучение в училищата, съобщи Министерството на образованието.

След месеци на несигурност на фона на пандемията от коронавирус, училища в страната бяха частично отворени през септември, като учениците в  първи клас се завърнаха в класните стаи за първи път от повече от шест месеца, но първоначално министерството позволи на първокласниците да присъстват само по един, а после само по два дни в седмицата и то само за шест часа на ден.

В четвъртък Министерството на образованието обяви, че първокласниците вече ще бъдат първата група ученици, които ще се върнат в класната стая, и то по за пет дни в седмицата. Според министерството присъствието няма да бъде задължително и родителите, загрижени за безопасността на децата си, ще имат право да изберат онлайн обучение.

Възстановяването на учебните занятия се извършва по-доста сложна схема, съобразяваща се с пандемичната обстановка в страната. Тази седмица Турция  разшири поетапното обхвата на рестартиране на присъственото обучение, като вече всички класове от началното училище, както и учениците от 8-и и 12-и клас ще се върнат в класните стаи, но само за два дни от седмицата.