Пат Райли: Уейд е най-великият в историята на Маями!

Леброн Джеймс ни даде тласък, но Дуейн свърши много работа, призна легендарният баскетболен треньор

Спорт
17:00 - 09 Август 2023
2176
Пат Райли: Уейд е най-великият в историята на Маями!

Само след няколко дни ще бъдат вписани нови имена в Баскетболната зала на славата. Играчи като Дуейн Уейд, Пау Гасол и Дирк Новицки влизат в Залата заедно с легендарния треньор Грег Попович и иконата на женската НБА Беки Хамън.

Уейд изкара 16 години в НБА, като средно отбелязва по 22 точки на мач. Три пъти е носител на трофея “Лари О’Брайън”. Гардът изкара 14 сезона в Маями, което е част от причината изпълнителният директор на Хийт Пат Райли да заяви, че Уейд е най-великият играч в историята на франчайза.

"Като баскетболист на Хийт, Дуейн е най-великият играч, който някога е обличал нашия екип", каза Райли.

"Леброн беше тук в продължение на четири години и ни даде огромен тласък и помогна на Дуейн да постигне това, което искаше да постигне. Но по отношение на работата си тук, в Маями, Дуейн е най-великият играч, който някога е играл за Хийт. Това не е обида към Леброн, а е заради дълголетието на Уейд и краткия период, в който Леброн беше тук".

Уейд и Леброн бяха съотборници в Маями само четири години, а по-късно се събраха отново през 2017 г. в Кливланд Кавалиърс. През четирите години, в които Уейд, Джеймс и Крис Бош оформиха звездно трио, Маями стигна четири пъти до финалите на НБА, като спечели трофея “Лари О’Брайън” през 2012 и 2013 г.