Пататник със салвия

за 4 порции, 25 мин

Кухня
08:34 - 31 Юли 2024
2666
Пататник със салвия

Продукти

1 и ½ кг картофи

1 глава лук

2 яйца

2 с.л. брашно

1 с.л. наситнена салвия

цели листенца салвия

листенца салвия

сол и черен пипер

олио

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват. Обеленият лук се настъргва или наситнява.

Картофите се разбъркват с лука, яйцата, брашното, наситнената салвия, сол и черен пипер.

Загряват се 3 с.л. олио. Картофеното тесто се изпържва на порции по около 2 с.л. на средна температура. Когато пожълтее по краищата, се обръща и се пържи и от другата страна.

В същата мазнина се запържват до хрупкаво златисто целите листенца салвия. Гарнират се малките пататници.