Пататник със салвия
за 4 порции, 25 мин
Кухня
08:34 - 31 Юли 2024
2666
Продукти
1 и ½ кг картофи
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. брашно
1 с.л. наситнена салвия
цели листенца салвия
листенца салвия
сол и черен пипер
олио
Приготвяне
Картофите се обелват и се настъргват. Обеленият лук се настъргва или наситнява.
Картофите се разбъркват с лука, яйцата, брашното, наситнената салвия, сол и черен пипер.
Загряват се 3 с.л. олио. Картофеното тесто се изпържва на порции по около 2 с.л. на средна температура. Когато пожълтее по краищата, се обръща и се пържи и от другата страна.
В същата мазнина се запържват до хрупкаво златисто целите листенца салвия. Гарнират се малките пататници.