Пътен експерт: Жертвите на пътя и тежките катастрофи не стряскат шофьорите

Новини
20:59 - 14 Ноември 2023
3251
Пътен експерт: Жертвите на пътя и тежките катастрофи не стряскат шофьорите

Жертвите на пътя и тежките катастрофи не стряскат шофьорите, коментират пътни експерти. "Онова, което зависи от служителите на МВР в максимална степен се прави, но имаме един комплекс от ситуации, от мерки и от задължения, които ако не работят заедно, няма да дадат резултат”, обясни комисар Мария Ботева, отдел „Пътна полиция”, ГДНП.

Въпросът кога ще намалеят жертвите на пътя не трябва да спира да се задава. „Той трябва да се поставя не само в медийното пространство, а у дома, в училище, в професионалните ни среди, тоест абсолютно навсякъде. Ние трябва да задаваме този въпрос и да търсим отговор. Първо трябва да се обърнем към себе си, да си отговорим и тогава да видим другите каква вина имат”, коментира още Ботева.

Тя обясни, че в Пътна полиция всеки ден е Ден на траур, защото цялата статистика преминава през очите, ръцете, мислите на служителите там.
„Онова, което е тежко и трудно, може да намери неговото изражение в думи е какво получават като последици след всичко това семействата на хората, които са участници в тежки катастрофи”, допълни представителката на „Пътна полиция” към ГДНП.