Патриотите форсират: ВМРО зове за листи без лидерите

Новини
09:38 - 14 Май 2021
3223
Патриотите форсират: ВМРО зове за листи без лидерите

Дали обединението на патриотите, тръгнали на нова схема и с нов партньор, ще успее да се пребори за 46-ия парламент и как ще реагират пренебрегнатите от коалицията Веселин Марешки и Волен Сидеров. Тези теми коментира пред Нова Искрен Веселинов от ВМРО.

Нека лидерите да направят крачка встрани, да дадат пример за саможертва в името на единството и да не влизат в листите за изборите, призова войводата. Той отсече, че за партията на Каракачанов е второстепенен проблем как Марешки и Сидеров ще приемат това.

Красимир Каракачанов лансира като теза, че това, което пречеше на „Обединени патриоти“ бяха междуличностните отношения, обясни Веселинов

„За нас е второстепенен проблем как Марешки и Сидеров ще приемат това. Ако не се случи, отиваме на самостоятелни избори с добро самочувствие“, заяви Веселинов. Той върна лентата назад и обяви, че не е било грешка раздялата с НФСБ, защото трябвало да бъде заявена политическа линия.

А като не е грешка, защото искате да се съберете пак, прекъсна го водещият Виктор Николаев. 

„Нещата в политиката не са свързани само с влизане в парламента или излизане от него. Имаше различия в приоритети и недобра координация в тази коалиция още от първия й ден. От средата на първата година на мандата бяхме свидетели на едни междуличностни отношения, които пълнеха страниците на вестниците с клюки за това какви скандали има в коалицията“, коментира Искрен Веселинов. 

По думите му политическата формация е отправила показа за обединение на патриотичните формации не защото имат съмнения, че няма да влязат в следващия парламент. „Офертата е отворена за всички формации, които се определят като патриотични. Които споделят ценностите и задачите, които сме посочили”, подчерта той.

„Ние искаме да се създаде отбор в бъдещия парламент. Да имаме наистина обединени патриоти”, изтъкна бившият депутат.

Ние ще подкрепяме правителство, което решава проблемите на гражданите, добави той.

Проблемът е, че българите гласуват от омраза, каза още Искрен Веселинов.