Патрис Евра се сбогува с футбола

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед поглежда към треньорството

Спорт
15:19 - 29 Юли 2019
1962
Патрис Евра се сбогува с футбола

Един от изявените футболисти на Манчестър Юнайтед от близкото минало - Патрис Евра, сложи край на футболната си кариера. Неговото желание е да стане треньор, след като вече 20 години игра футбол на професионално ниво.

Той е бивш капитан на Манчестър Юнайтед, като се превърна в един от най-добрите леви бекове в историята. За последно френският футболист игра за Уест Хем през миналия сезон, но записа едва 5 двубоя за чуковете.

Евра се присъединява към Манчестър Юнайтед през януари 2006 г. за сумата от 5.5 милиона паунда. Той пристига от тима на Монако и записа за червените дяволи 273 двубоя и 3 отбелязани гола.

По време на престоя си на „Олд Трафорд“ Евра спечели Шампионската лига, 5 титли от Висшата лига и 3 Купи на Лигата.

През 2014 г. френският бранител напусна Манчестър Юнайтед, след като договорът му изтече. Той премина в Ювентус, където спечели 2 титли от Серия А, като загуби и финал в Шампионската лига. Той се завърна в родината, където игра в Олимпик Марсилия.

Определено най-големият скандал в кариерата на Евра идва в нейния край. По време на загрявката преди двубоя между Витория Гимараеш и Олимпик Марсилия, той не издържа на нападките от фен и го рита в тялото.

Това доведе до сериозно наказание за Евра, който така и не успя да се върне в големия футбол след това. Той е и много активен в социалните мрежи, където често скандализира с изказванията си.

Евра, който е известен и като голям майтапчия, е и един от най-добрите приятели на Димитър Бербатов, като дори бе в София за благотворителния двубой на българския нападател.