Пауло Дибала: Не бях част от новия проект на Юве

Обаждането на Моуриньо беше истинско удоволствие, призна аржентинският нападател

Спорт
17:47 - 26 Юли 2022
3166
Пауло Дибала: Не бях част от новия проект на Юве

Най-новото попълнение на Рома Пауло Дибала днес беше представен като футболист на клуба пред италианските медии на специална пресконференция, а по-късно е предвидено и специално събитие, посветено на аржентинеца, в центъра на Рим. Нападателят говори за това как си е тръгнал от Ювентус, за пристигането си на "Олимпико" и за очакванията си спрямо “вълците”.

“Откакто договорът ми с Ювентус приключи, разговаряхме с доста отбори. Журналистите споменаваха някои отбори по-специално. Имам много добри взаимоотношения с Джузепе Марота. Много тимове се интересуваха, но в определен момент Тиаго Пинто дойде в Торино и нещата се промениха. Изтеклия ми контракт? Директорът Маурицио Аривабене беше пределно ясен в изявленията си. Имахме споразумение за преподписване още през октомври, но клубът помоли да изчакаме. През март оттам ни съобщиха, че не съм част от бъдещия им проект. Проблемът не беше финансов или какъвто и да е друг, просто клубът взе друго решение заедно с треньора. Разговарях с тях и така се развиха нещата. Щом това беше техният избор, за мен нямаше проблем.

Треньорът ще реши къде ще играя, аз съм отворен към всичко, с което мога да му бъда в помощ. Обаждането на Моуриньо беше истинско удоволствие. Първият път го направихме заедно с Пинто, а след това един ден той изведнъж ми писа и така отново си поговорихме и мисля, че така стана. Имах късмета и удоволствието да се срещна с президента, сина му и директора. Познавах някои от играчите. Интересът на всички към мен беше демонстранция на привързаност и желание да бъда тук днес, а това беше много важно за мен. Първият ми въпрос към Моуриньо беше: “Какво може да спечелим?” Обичам да побеждавам, но има някои отправи точки, които видяхме през миналия сезон. Налице са знанията на треньора и увереността на играчите, докато се опознаваме на тренировките. Това е много важно за постигането на целта. Ще се опитам да дам всичко от себе си, за да продължа да печеля.

Да, видях се с Франческо Тоти по време на благотворителния мач на Самуел Ето’о. Поговорихме си в съблекалнята, но все още нямаше нищо сигурно. Той ми каза много приятни неща за Рома, но след това не сме си говорили.Фланелката с номер 10? Винаги съм казвал, че за мен най-важното е да знаем кой я е носил за последно. Има уважение, това е важна фланелка за феновете. Тази с номер 21 пък е важна заради националния ми тим и началото на периода ми на победи с Ювентус. Кой знае какво ще стане в бъдеще, но засега съм доволен с номер 21.

Дори и да вкарам срещу Ювентус, няма да се радвам. Разликите между двата отбора? Отскоро съм тук и се запознавам с много нови хора. Трябва да науча имената на тези, които работят около нас, толкова са много. Това е доста организиран клуб във всички аспекти. Много съм доволен от отношението към мен. Мисля, че в момента е твърде рано да се говори за Скудетото. Рома спечели трофей миналия сезон, което е много важно, за да имаме повече амбиции в бъдеще. Отборът израсна доста през последните години, както и играчите, пристигнали с Моуриньо. Ще мислим за всеки един турнир, а после ще видим в каква позиция сме за по-важните цели. Има отбори пред нас в битката за Скудетото, така че трябва да работим със спокойствие”, коментира Дибала.