Павел Поппандов: Освен думата "пари", Мамалев знае ли думата "морал"?

Актьорът обяви, че няма да участва в концерта на НЛО, наричайки го "халтура"

Топ
11:10 - 26 Октомври 2019
21805
Павел Поппандов: Освен думата "пари", Мамалев знае ли думата "морал"?

Актьорът Павел Поппандов обяви, че няма да участва в готвения в НДК концерт под надслов "Спомен НЛО", инициаран от Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Поппандов стигна дори по-далеч и нападна доскорошния си приятел и колега Мамалев, че мисли само за пари и очевидно е забравил какво значи думата "морал".

"Аз съм омерзен и нямам никакво намерение да участвам в тази халтура", отсече един от най-високите актьори у нас, запитан дали ще участва в проявата. "Питам се дали Мамалев, освен думата пари, е чувал какво значи думата морал?", безпощаден е в интервюто си Павел Поппандов. Той смята, че подобен концерт е обида и за отишлия си безвреме Велко Кънев, с когото заедно с Мамалев създадоха Клуб "НЛО".

Мамалев, Воденичаров и Токмакчиев са в основата на възраждането на Клуб „НЛО“

По информация на Lupa.bg концертът е планиран за близките седмици в НДК под надслов „Спомен НЛО“. Идеята е на композитора Стефан Димитров – автор на музиката на редица хитове на култовата група. В залата ще прозвучат забавните песни на комиците, сред които „Адвокате“, „Калашников“, „Свако Цако“, „Ех, Канада“, „Мале, страх“, „Кръц“, „Петък 13-и“ и много други. На сцената най-вероятно ще се качат и останалите любимци на публиката, които се изявяваха в тв предаването „Клуб „НЛО“ – Мария Сапунджиева, Катето Евро, Антон Радичев, Теодор Елмазов, Мария Статулова и Димитър Рачков. Събитието обаче ще почете по специален начин Велко Кънев и Чочо Попйорданов, които вече не са сред нас.

Павел Поппандов обаче бил на мнение, че мнозина от изброените актьори вече тотално са залитнали по халтурата, ламтели само за пари и затова не виждал своето място в този състав, макар че НЛО се смята и негова творческа рожба. Затова и Павел Поппандов прекъснал всякакви контакти с колегите си и се дистанцирал тотално от тях и инициативите им.

Стефан Димитров споделил на Мамалев, че не иска песните на НЛО да се забравят и изхвърлят през прозореца и затова още по време на своя юбилеен концерт през април т.г. в НДК предложил на актьора да възродят групата под някаква форма.

Клуб „НЛО“ бе едно от любимите телевизионни предавания на българите

Освен популярните песни от миналото любимите артисти ще представят някои от най-паметните си скечове. Те ще бъдат съвременни, а на концерта ще бъдат показани архиви от историята на „Клуб НЛО“. Спектакълът ще бъде режисиран от Лъчезар Аврамов, който стана известен с филма си „Снимка с Юки“, а по сценария работи Димитър Стоянович. Хумористичното предаване „Клуб НЛО“ се излъчва по Канал 1 в периода 1996-2004 г. Началото си култовото трио води от 1981 г., когато е заснет филмът на режисьора Людмил Кирков по сценарий на Станислав Стратиев „Оркестър без име“. С него изгряват и четири звезди - Велко Кънев, Георги Мамалев, Павел Поппандов и Катерина Евро. Те основават естрадната група „НЛО“ през 1983 г. и имат огромен успех.

Тринадесет години по-късно, през 1996 г., те правят собствено телевизионно шоу, което наричат „Клуб НЛО“. Излъчено е за първи път по Канал 1 на 24 май 1996 г. В него те канят и нови актьори: Антон Радичев (също участник в „Оркестър без име“), Петър Попйорданов и Мария Сапунджиева. Предаването се състои от скечове и песни, които предимно са пародии на злободневни събития. През годините „Клуб НЛО“ направи много концерти из страната, които имаха невероятен успех.