Павела Митова , ИТН , каза кое ги сближава с " Възраждане " и кое с БСП

Депутатката смята, че е добра идея на мястото на паметника на Съветската армия да се сложи паметник на хан Аспарух.

Новини
18:20 - 16 Декември 2023
2083
Павела Митова, ИТН, каза кое ги сближава с "Възраждане" и кое с БСП

С „Възраждане“ ни обединява желанието за по-широка употреба на директната демокрация, а с БСП – желанието ни да се противопоставяме на унищожаването на българската енергетика. Това заяви депутатката от ИТН Павела Митова по НОВА.

„Кирил Петков, ако беше заинтересован от доходите на гражданите, щеше да се появи в петък, а нямаше да брани банкета на ДПС. Също така, ако бяха толкова загрижени за приемането на държавния бюджет, надали щяха да нарушат законоустановения срок за внасяне на бюджета. Подкрепям тезата, че бюджетът трябва да бъде приет, но не съм съгласна с цялостната концепция на проектобюджета – няма никакви реформи, частни и лични интереси в капиталовите разходи, заложените разходи са доста по-големи от очакваните такива и дефицитът се повишава драстично“, посочи тя.

За демонтажа на Паметника на съветската армия, тя заяви: „Вижданията ми за политическата действителност са формирани от преживяванията на родителите ми – софиянци с десни икономически разбирания. Всеки един паметник не трябва да бъде разрушаван, а преместван. Считам обаче, че подобен паметник не трябва да се извисява толкова високо над града.“

Митова смята, че е добра идея там да се сложи паметник на хан Аспарух.

„Отдавна казахме мнението си по отношение на Конституцията – подобни промени трябва да бъдат извършвани от Велико народно събрание. Именно свикването му определя легитимността на депутатите да правят тези изменения в Конституцията. Всички експертни мнения по отношение тези реформи са негативни“, заяви тя.