Павлова и Дончев имали трудна комуникация с бившия шеф на НДК

Мирослав Боршош отказвал да предостави важни документи за ремонта на сградата

Новини
11:52 - 30 Април 2019
1532
Павлова и Дончев имали трудна комуникация с бившия шеф на НДК

Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова срещали трудности в комуникацията с бившия шеф на НДК Мирослав Боршош. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Трудностите били основно в получаването на документи. "Не се получи тази екипна работа, с която съм свикнал, но това е по-скоро личен и емоционален проблем, обясни Томислав Дончев извън залата. А Лиляна Павлова се оплака, че така и никога не получила важни документи за ремонта на двореца, които изисквала от Боршош по време на подготовката за българското европредседателство. 

Боршош и вицепремиерът основоно са общували с писма. "Свикнал съм, когато работя с някого, в началото да се обединим около някакви цели и да имаме общо разбиране за нещата. Това не се получи - още от началото имахме спорове по различни теми, за начина, по който се управлява дружеството "НДК"", обясни още Дончев. 

Неговото притеснение било, че обемът на разходите не съответства на обема на приходите. По тази причина той изисквал документи - някои от тях ги получавал със закъснение, за някои писал по два-три пъти, а другите не получил.

Боршош е подсъдим заради неправилното изразходване на средства от целевата субсидия, отпусната на НДК, във връзка с нашето европредседателство.   

От 10 май 2017 г. до 20 юни 2017 г. били направени множество проверки на НДК, които довели до сериозни притеснения. Те показали, че липсва бизнес и инвестиционен план, няма график на ремонта, както и не е ясно какви материали се влагат.

Тя обсъждала с Боршош проблема, за да чуе неговата гледна точно, в устните й забележки нямало несъгласия, но никога не получила документи, които изисквала от него.

Била получена информация, че от целевата субсидия от 17 милиона лева, отпусната през 2016 г., са налични 6 милиона, а в същото време на изпълнителя е платено едва 20 процента.

Павлова имала забележка и към качеството на ремонта, когато отишла да направи лично инспекция.

Заради всички тези проблеми бил създаден консултативен съвет от архитекти и инженери, които да следят качеството на работа.