Пази, Боже, да те заболи на Великден! 200 лв. за вадене на зъб по празниците

Новини
17:16 - 27 Април 2019
4387
Пази, Боже, да те заболи на Великден! 200 лв. за вадене на зъб по празниците

Цените на спешните зъболекарски услуги по време на четиридневния уикенд за Великден са достигнали космически стойности, оплакаха се пред Lupa.bg пострадали читатели. В дежурните клиники в столицата най-простата процедура - вадене на зъб, се котира по около 200 лв. по случай Възкресение Христово.

"Как не ги е срам, Исус изгонил търговците от храма, а те се настанили в здравната система", писа ни столичанин, който в късна дома миналата нощ получил жестоки болки в челюстта. Отишъл в денонощен кабинет, където му взели 130 лв. само да отворят болния зъб с машинка.

"Искаха ми още 200, за да го извадят. Здравната каса оценява тази услуга на 35 лева. То бива надценка, ама 800 процента не взимат даже тези от "Артекс", гневи се нашият читател, който е решил да стисне зъби и да търпи до вторник, независимо от жестоките болки.

Проверка на Lupa.bg показа, че официалниат ценоразпис на дежурните дентални клиники в София действително започва от порядъка на 120-130 лв. за екстракция в празничен ден. Кабинети, които работят по Великден, има само в осем града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Благоевград и Силистра. Всички останали трябва да вият от болка като кучетата, или да се мятат на автомобилите за помощ.