Пази боже: Като нищо ще се озовем с две народни събрания

Добре, че сградите са две, коментира политологът Татяна Буруджиева

Новини
17:00 - 18 Април 2024
2283
Пази боже: Като нищо ще се озовем с две народни събрания

„Аз съм за функционирането на парламента, независимо какво е правителството. Защото смятам, че сме парламентарна република“.

Това заяви политологът Татяна Буруджиева в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“.

„Само че както са направили текстовете, нещата са просто отвратителни. Извинявайте, но конституционалисти говорят дори за хипотезата да функционират едновременно две народни събрания. Най-накрая ще се озовем и в това, като виждам какво се случва сега с указите, кой подписва и кой не, както става с външния министър.

Като нищо можем да се озовем с две народни събрания.

И тогава, слава Богу, че имаме две зали. В едната зала сутринта едните ще приемат закони, а в другата след това другите ще ги отменят“, коментира тя.

„Всичко сега сезира Конституционния съд, след като мина модата всички политици да съдят куцо и сакато или който им попадне пред погледа. Не искат да видят реалните проблеми. Отказват политиците да ги поставят пред хората, отказват този дебат и диалог.

Това е - ще се въртим около скандали.

Изказванията на политиците вече са част от предизборната кампания. За каквото и да се говори, не се изказват с цел по-ясно да ни стане, а се изказват непременно с тези, че той е добър, а другият е враг“, смята Буруджиева.

„Аз наистина не разбрах какво се случва във външно министерство - ще има ли министър, остава ли този човек, на който му беше поискана оставката, как той въобще може да работи в този Министерски съвет, а навън да представлява България. Той е тежко делегитимиран“, категорична е тя.