Печеливша инвестиция: слънчеви очила, които никога няма да излязат от мода (Галерия)

По-добре е да закупите класически модел, който ще издържи във времето

Мода
16:05 - 21 Май 2020
1000
Печеливша инвестиция: слънчеви очила, които никога няма да излязат от мода (Галерия)

Слънчевите очила са инвестиция не само в стила, но и в здравето на очите, така че те трябва да бъдат изработени от качествени материали и надеждно защитени от UV лъчи. През лятото очилата стават незаменим аксесоар, така че е важно те да се вписват безпроблемно във всеки аутфит. Всеки сезон дизайнерите предлагат нови форми на очила, които моментално правят образа модерен, но не бързайте да инвестирате в модерни неща. По-добре е да закупите класически модел, който ще издържи във времето.

Избирайки слънчеви очила, струва си да започнете от формата на лицето и гъвкавостта на рамката. Разбира се, не може да се каже за Рей Бан - моделите на тази марка отдавна са се превърнали в безсмъртна класика. Основният хит на Рей Бан е универсалната форма на Wayfarer, която е подходяща както за жени, така и за мъже. Друг „вечен“ вариант са авитаторите: основни, като Атико, или с плътна ярка рамка, като Жак Мари Маг. 

Предимството на тази форма е, че подхожда на всеки тип лице. На ромбоидната и овална форма на лицето, рамката на котешкото око изглежда ефектно с много заострени краища, като тези на Сен Лоран и Гучи. За правоъгълен тип изберете извънгабаритни рамки с тъмни лещи, като Живанши. Формата на квадрат или шестоъгълник, като Селин, е подходяща за правоъгълно и кръгло лице. Можете да видите най-актуалните очила в нашата галерия.