Печена пъстърва (+ авокадо, царевица и домати салата)

за 2 порции, 70 мин

Кухня
09:52 - 16 Юни 2025
642
Печена пъстърва (+ авокадо, царевица и домати салата)

Продукти

2 пъстърви

150 г царевица от консерва – отцедена

2 домата

1 авокадо

2 стръка пресен лук

6 стръка кориандър или магданоз

1 червено люто чушле или парче сладка червена чушка

1 лайм или ½ лимин

сол и бял или черен пипер

2 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Доматите се нарязват на парченца. Пресният лук се нарязва на пръстени.

Авокадото се разполовява, маха се костилката и се изважда от кората с лъжица, нарязва се на кубчета около 2 см.

Заделят се 2 стръка кориандър, останалият се наситнява.

Лютото чушле се изчиства от семките и се нарязва на дребно.

Всичко нарязано се смесва.

Изцежда се лаймът и половината сок се смесва със сол, черен пипер и зехтина. Полива се салатата.

Изчистената пъстърва се подсушава. Подправя се с останалия лайм сок, сол и бял или черен пипер. Слага се в тава с намазнена хартия за печене.

Двата стръка кориандър се слага вътре в пъстървите.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 20 мин.

Поднася се със салатата.