Печена пъстърва (+ авокадо, царевица и домати салата)
за 2 порции, 70 мин

Продукти
2 пъстърви
150 г царевица от консерва – отцедена
2 домата
1 авокадо
2 стръка пресен лук
6 стръка кориандър или магданоз
1 червено люто чушле или парче сладка червена чушка
1 лайм или ½ лимин
сол и бял или черен пипер
2 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Доматите се нарязват на парченца. Пресният лук се нарязва на пръстени.
Авокадото се разполовява, маха се костилката и се изважда от кората с лъжица, нарязва се на кубчета около 2 см.
Заделят се 2 стръка кориандър, останалият се наситнява.
Лютото чушле се изчиства от семките и се нарязва на дребно.
Всичко нарязано се смесва.
Изцежда се лаймът и половината сок се смесва със сол, черен пипер и зехтина. Полива се салатата.
Изчистената пъстърва се подсушава. Подправя се с останалия лайм сок, сол и бял или черен пипер. Слага се в тава с намазнена хартия за печене.
Двата стръка кориандър се слага вътре в пъстървите.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 20 мин.
Поднася се със салатата.