Печено сирене с диня и лайм дресинг

за 4 порции, 25 мин

Кухня
11:39 - 22 Август 2022
3289
Печено сирене с диня и лайм дресинг

Продукти

500 г халуми (може да се замени с фета или друго бяло саламурено сирене)

550 г диня

1 глава лук

2 лайма или 1 лимон

4 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 с.л. мед

3 клонки мента

 

Приготвяне

Сиренето се нарязва на тънки 0,5 см правоъгълни парчета около 3x2 см.

Динята се обелва, махат се семките и се нарязва на парчета с размера на сиренето.

Обеленият лук се нарязва на ивици.

Единият лайм се нарязва на резени, другият се изцежда. Сокът се смесва със зехтина или олиото, сол, черен пипер, лука и меда.

Сиренето се изпича от двете страни на скара или на тиган до златисто кафяво.

Подрежда се като се редува със застъпване с динята.

Полива се с дресинга и се гарнира с резените лайм и листенцата мента.