Пеевски: Христо Иванов и кръгът "Капитал" са овладели прокуратурата

Питайте бившия лидер на ДБ кой с кого се е виждал, призова председателят на ДПС

Новини
17:20 - 25 Юли 2024
3424
Пеевски: Христо Иванов и кръгът "Капитал" са овладели прокуратурата

Питайте господин Христо Иванов кой с кого се е виждал. За това призова председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, след като за кратко присъства на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото.

"Господин Иванов има изцяло влияние в съда на прокуратурата. Кръгът "Капитал" на Иво Прокопиев притежава съда и прокуратурата", отсече Пеевски без да отговори на повече журналистически въпроси.

По-рано днес Пеевски за малко се яви във Временната комисия за Нотариуса и Еврото, където Надежда Йорданова от ПП-ДБ заяви, че Пеевски е направил изявление в разрез с дневния ред на временната комисия.

Но не Делян Пеевски, а Хамид Хамид отговори на Надежда Йорданова. "Името на Пеевски беше набъркано неоснователно от лица, които бяха дошли на предишното заседание на комисията (представители на АКФ - Андрей Янкулов и Николай Стайков) не по темата Нотариуса, а бяха дошли да правят внушения", каза Хамид, който подкрепи предложените лица за изслушване на следващо заседание.