Пеевски: Икономическият министър да опази от умишлен фалит „Ел Би Булгарикум”

Лидерът на ДПС настоя за диалог на властта с протестиращите във Видин

Новини
17:05 - 28 Май 2024
3825
Пеевски: Икономическият министър да опази от умишлен фалит „Ел Би Булгарикум”

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни действия за опазване от ликвидация и фалит единственото държавно предприятие производител на млечни продукти и закваски - „Ел Би Булгарикум”. Той настоя за активен диалог с протестиращите работници от производствената база във Видин.

„Най-важният капитал на „Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари”, напомня той.

„Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната „калинка” на ПП - директорът Ивайло Лилов, партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество”, подчертава председателят на ДПС.

Пеевски настоява, че в диалог със синдикатите, държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база.