Пеевски осъди нападението на Хамас срещу Израел

Депутатът от ДПС призова българското правителство за адекватни мерки спрямо българите там

Новини
10:29 - 08 Октомври 2023
2082
Пеевски осъди нападението на Хамас срещу Израел

Депутатът от ДПС Делян Пеевски осъди голямото нападение, предприето днес от палестинското движение Хамас срещу Израел, съобщиха от пресцентъра на партията.

С възмущение и гняв осъждаме терористичното посегателството на Хамас срещу хората на Израел. Изразяваме дълбоката си съпричастност към израелския народ и държава, се казва в позиция на Пеевски.

Уродливото лице на тероризма за пореден път ни показа колко важен и неотменим е цивилизационният ни избор и последователността ни в следването на евроатлантическите ценности, изтъкна той.

Делян Пеевски призова премиера акад. Николай Денков и правителството да предприемат незабавно необходимите действия, за да приберат невредими блокираните на летището в Тел Авив българските граждани, за които сигнализираха медиите.

Тези хора са изправени пред ужаса на тероризма, изплашени и безпомощни, без подслон, храна и вода, каза депутатът от ДПС. Основен и неотменим дълг на всеки представител на властта е да се погрижи за здравето, живота и безопасността на българските граждани в беда, припомни Пеевски.