Пеканов вбеси депутатите, избяга от парламента

Вицепремиерът предупредил, че има работен ангажимент и прекрати изслушването

Новини
15:15 - 05 Май 2023
4594
Пеканов вбеси депутатите, избяга от парламента

Депутатите се вбесиха на вицепремиера Атанас Пеканов, който напусна преждевременно заседанието на парламента, и то, докато течеше изслушването му. Това провокира остри упреци, че си прави каквото иска и не зачита парламентарните правила. 

Още сутринта вицепремиерът Пеканов е предупредил, че в 14:45 има работен ангажимент, обясни зам.-председателката на парламента Росица Кирова. Затова тя предложи депутатите да изкажат отношението си по въпроса, след което да даде почивка, докато не се върне Пеканов.

"Взеха да се подиграват всички с нас. Всеки имал някаква работа, решил и си тръгнал. Ние ще чакаме до четири часа той да реши да се освободи и да се върне. Това Народно събрание ли е или какво е?", попита Маноил Манев от ГЕРБ и го обвини, че дори си е забравил папките в пленарната зала.

"Да си продължим по процедурата, да си изразим отношенията и министъра, който толкова бързо си тръгна, че си забрави папките и тефтерите, да намери начин да се върне", призова Манев, а колежката му Кирова обясни, че не ги е забравил, а ги е оставил, защото ще се върне.

Още преди десетина дни, Георги Свиленски отправи остри критики към вицепремиера, след като Пеканов обяснил, че не може да дойде на изслушване, защото има служебно пътуване в чужбина. Тогава социалистът призова да се проверят полетите на вицето, за да се види дали твърденията му са коректни.  

Снимка: Агнес Методиева