Пеле успокои: Възстановявам се

Спорт
13:30 - 18 Септември 2021
1574
Пеле успокои: Възстановявам се

Футболната легенда Пеле обяви, че вече се чувства по-добре и успокои почитателите си, че се възстановява. В профила си в социалните мрежи бразилецът благодари за съобщенията и любовта, с които запалянковците го подкрепят.

80-годишният Пеле беше приет в болница преди ден. Лекарите в клиника "Алберт Айнщайн" в Сао Паоло разкриха, че той е имал проблеми с дишането, но те не са сериозни, а тази крачка е по-скоро предпазна мярка.

"Приятели, все още се възстановявам добре. Днес семейството ми ме посети, а аз продължавам да се усмихвам. Благодаря ви за цялата любов, която получавам", написа Пеле. 

Дъщеря му Кели Нашименто разясни, че състоянието на баща ѝ е нормално за тази възраст, особено след претърпяната операция. Преди дни единственият футболист, печелил 3 пъти световно първенство, беше подложен на интервенция за премахване на тумор от дебелото черво. 

"Това е нормалният сценарий за възстановяване за човек на неговата възраст. След такава операция понякога човек прави две крачки напред и една крачка назад. Той беше уморен вчера и направи една крачка назад, днес той прави крачките си напред", категорична е тя.

Добрата новина е, че Пеле вече не е в интензивно отделение. Очаква се скоро да се прибере у дома си, но за сега остава под грижите на лекарите.

В последните години здравето на бразилеца се следи под лупа. Той беше заснет в инвалидна количка през 2017 г., колабира и престоя в болница около месец, след като посети Мондиала в Русия през 2018 г., премина и през операция за премахване на камъни в бъбреците през 2019 г. В началото на пандемията от коронавирус синът му заяви, че легендарният футболист се чувства депресиран заради липсата на непосредствен контакт с други хора и се чувства зле.