Пелето: Вандалският акт е срещу децата, не срещу мен

Преди дни теренът на стадион "Раковски" беше съсипан, а възстановяването ще струва 50 000 лева

Новини
16:14 - 31 Март 2020
648
Пелето: Вандалският акт е срещу децата, не срещу мен

"Имам известни подозрения кой може да е извършил този грозен вандалски акт, но той не е срещу мен, а срещу тези деца, които тренират в школата", заяви директорът на футболната школа Левски-Раковски Станислав Ангелов.

Преди дни централният терен на стадион "Раковски" в София беше съсипан от неизвестни вандали. Ремонтът, който предстои, ще е на стойност около 50 000 лева, а тревното покритие е на 90% съсипано и се налага неговата подмяна.

"Спъва се работата и тренировъчния процес. На "Раковски" се готвят около 300 деца. Част от тях отиват след това да работят и тренират на стадион "Георги Аспарухов". Така се случи и с двама от треньорите, които се подготвяха при мен. Така стана и с няколко от най-талантливите момчета от школата ми. Нямам против това да става и за в бъдеще. Разочарован съм от това, че се спъва само моята работа, но няма да се откажа", каза пред БНР известният с прякора си Пелето бивш футболист.

Вандалите старателно са напоили тревата с хербицид. Това се случва не за първи път срещу Ангелов.

"На това уча децата - да отвръщат на лошото само с усмивка, вяра и добрина, да градят бъдеще за себе си и всички хора по света", споделя Пелето с социалните мрежи.