Пената, Джони, слънце, усмивки и щастие на "Армията" (СНИМКИ)

Много хора посетиха Борисовата градина за 75-годишния рожден ден на ЦСКА

Новини
17:15 - 05 Май 2023
3590
Пената, Джони, слънце, усмивки и щастие на "Армията" (СНИМКИ)

5 май 2023 година се оказа твърде слънчев, въпреки мрачните седмични прогнози. Рожденият ден на ЦСКА - 75-ти, беше отбелязан с редица събития, стартирали от рано на стадион "Българска армия".

Още от 10:00 започна детски турнир, като победителят ще бъде награден привечер - около 17:30, от старши треньора на ЦСКА Саша Илич. Малчуганите, придружавани от своите родители, имаха възможност в паузите да влязат в съблекалните и на трибуните на съоръжението, което съвсем скоро няма да изглежда по този начин.

Още от сутринта на стадиона бяха две от най-големите легенди на клуба - Димитър Пенев и Георги Велинов, който утре празнува имен ден. Двамата се снимиха с малчуганите, поговориха с тях, а снимките, които направиха, ще оставят в главите на децата траен спомен.

Джони Велинов, записал редица велики мачове на вратата на ЦСКА, беше придружен и от свои роднини, а най-малкият беше - Георги Велинов - младши, все още в бебешка количка.

В 12:00 ч. пред новия магазина беше открита изложбата “Родени за величие” със снимки от едноименната фотокнига, която се продава заедно с още редица артикули, посветени на годишнината на ЦСКА.

В 17:30 ч. старши-треньорът на ЦСКА Саша Илич ще награди победителите в детския турнир “75 години ЦСКА”. Награждаването ще се състои на изкуственото игрище пред ст. “Българска армия”.

По-рано-сутринта един от изпълнителните директори на ЦСКА - Стоян Орманджиев, имаше разговор със сина и собственик на армейците - Данаил Ганчев, като компания им правеше водещият се на поста президент Трифон Попов.

Разбира се, музеят беше отворен, а уредникът - Христо Христов - чичо Граф, разказваше на всеки един за славната история на клуба, за титлите и различните отличия, спечелени от спортистите на армейците.

Слънцето не спираше да грее, а усмивките не слизаха от лицата на хората, дошли да почетат празника на най-славния български клуб - ЦСКА.

Снимки: Lupa.bg