Пената: Ще участвам отново на изборите

Спорт
22:50 - 04 Юни 2021
5399
Пената: Ще участвам отново на изборите

"Ще участвам пак на предстоящите избори. Има предложения, винаги се намират. Може и на друго място, но ще участвам. Защитавал съм държавата в над 90 мача като футболист, после като треньор. Защо да не помогна за българския спорт като ръководител? Преминал съм при толкова президенти... Има хора, които днес обичат себе си, а утре не обичат и родата си, това заяви почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. 

"Аз не мисля, че досега е имало някой да ги е тормозил Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, след като нещата се изпълняват вътрешно. Но това са неща от кухнята, г-н Ганчев е наясно с тях. Знаете, че наскоро имаше реплики покрай изборите към мен и към Жеков. Защо трябва да ставаме депутати? Но ние цял живот сме били дипломати чрез футбола, цял свят сме обиколили. Това си е индивидуално решение и подход", допълни Стратега.

Пенев коментира и представянето на червените през изминалия сезон.

"Завършекът беше положителен, щом бе спечелена Купата на България. Това значи, че имаше положителна промяна в края. Със смяната на треньора се напаснаха позициите на някои футболисти и е ясно, че Любо Пенев говори открито с тях, поне така предполагам. Приключиха с няколко наистина силни мача. Но като цяло не беше едностранен сезон - имаше и възходи, и спадове.

В историята остава финалът за купата, пък бил той и с някои грешки в самия мач. Трофеят остава за цял живот, а и осигури квота за евротурнирите. Големият стимул на отбора е именно Европа - така е било в миналото, така е и сега".