Пенев топи Кабаков пред УЕФА: Искаше победата повече от Лудогорец

Треньорът на ЦСКА ще изпрати запис със скандалните отсъждания на рефера по време на мача за Купата с разградчани

Спорт
12:54 - 17 Април 2021
3975
Пенев топи Кабаков пред УЕФА: Искаше победата повече от Лудогорец

Съдията на мача с Лудогорец искаше повече победата, отколкото играчите на съперника, категоричен бе Любослав Пенев на пресконференция.

"Такива като него нямат място във футбола, дори махленския. Особено второто полувреме той подстрекаваше да бъдат контузени моите футболисти. Да, реагирах, ще си понеса наказанието. И този човек представлява българския футбол в Европа. БФС и шефа на съдиите трябва да вземат мерки. Имаме много нахален пример в Разград. Аз като физическо лице ще изпратя запис в УЕФА. И ще искам да ми отговорят", каза още Пенев.

"На всичко отгоре има лъжи в съдийския доклад. Вторият жълт картон на Турицов е защото бил пробягал 30 метра, за да го апострофира. А той си ходеше спокойно. И това е видно от записа", каза още Любо.

"Посланието към младите играчи е станете футболисти и отивате там да ви счупят краката", допълни Любо.

"300 лева е глобата да приключиш кариерата на един игра. Защото това можеше да се случи. А на треньора за апостроф е 2000 лева", каза още Пенев.

Той призова журналистите да разкрият поръчителите на такова съдийство. Защото реферът е само изпълнител. "Или не знаете, или не искате или не ви позволяват", каза той.

"Този човек, ако няма гръб, щеше да свири нормално и мачът да приключи нормално. Защото това са два добри отбора", допълни той.