Пенсионира ли се Краля?

ЛеБрон Джеймс намекна, че е изиграл последния си мач в НБА

Спорт
16:38 - 23 Май 2023
3084
Пенсионира ли се Краля?

Четирикратният шампион и лидер във вечната класация по отбелязани точки в историята на НБА ЛеБрон Джеймс намекна, че може да е изиграл последния си мач.

38-годишният баскетболист има зад гърба си 20 сезона. Той заяви, че не знае дали ще играе отново през следващата кампания, въпреки голямата му мечта да е в един отбор със сина си.

През нощта 40-те реализирани от Леброн точки не бяха достатъчни за ЛА Лейкърс, които паднаха от Денвър Нъгетс със 111:113 и загубиха с 0:4 финала в Западната конференция.

Договорът на ЛеБрон с „езерняците“ е за още два сезона, като след края на сезон 2023/24 може да го прекрати едностранно по свое желание.

„Ще видим какво ще се случи в бъдеще. Не знам, не знам. Има много неща, върху които да помисля. Лично за мен трябва да си отговоря на въпроса дали искам да продължа с баскетбола", заяви Джеймс пред медиите след загубата от Денвър.

„Всичко зависи от това да съм здрав и да имам изчистено съзнание. Но да бъда непрекъснато на терена, в съблекалнята или на път е голямо предизвикателство. Последният сезон бе много тежък за мен и за целия отбор. Само ние в тима знаем какво ни беше след старта на сезона (2 победи и 10 загуби), но това беше едно забавно пътешествие. Не бих нарекъл обаче сезона успешен, защото на този етап от моята кариера аз играя единствено, за да спечеля титлата. Никой не признава това, че съм играл във финал на конференцията. Играл съм в достатъчно много финали, но не е забавно, когато не участвам в тях", добави той.