Пепе стана най-възрастният голмайстор в ШЛ

Защитникът на Порто се разписа за победата с 2:0 над Антверпен

Спорт
10:43 - 08 Ноември 2023
1655
Пепе стана най-възрастният голмайстор в ШЛ

Защитникът на Порто Пепе се разписа за победата с 2:0 над Антверпен от груповата фаза на Шампионска лига и стана най-възрастният голмайстор в турнира на 40 години и 254 дни.

Португалският защитник отбеляза с глава втория гол в добавеното време на мача. Преди това за Порто се разписа Еванилсон от дузпа.

"Днес е специален ден за мен. Майка ми има рожден ден и й казах, че ще направя всичко възможно, за да вкарам гол. Това усещане е невероятно, защото всеки, който достигне тази възраст и играещ на това ниво в голям клуб като Порто знае, че това изисква много работа, много жертви, огромна страст към този спорт. Ще се опитам да му се насладя колкото е възможно повече", каза Пепе пред Eleven.

Пепе е трикратен победител в Шампионска лига с Реал (Мадрид). Играл е още за Маритимо и Бешикташ. Предишното му попадение в Лигата е било през 2012 година.

Португалецът подобри рекорда на Франческо Тоти, който вкара за Рома на ЦСКА (Москва) на 38 години и 59 дни. Трети в тази класация е Райън Гигс, кото отбеляза за Манчестър Юнайтед на 37 години и 290 дни срещу Бенфика.