Пепи Москов: Проблемът с "Възраждане" е, че служи на чужд интерес

Денков трябва да нареди на службите да разкрият как партията обслужва интересите на Кремъл, съветва шефът на КОД

Новини
17:48 - 28 Юни 2023
3730
Пепи Москов: Проблемът с "Възраждане" е, че служи на чужд интерес

Истинският проблем с партия "Възраждане" не е липсата на възпитание на нейния лидер, а че служи на чужд държавен интерес. С поведението си "Възраждане" разрушава българския общественополитически живот, за да направи държавата ни слаба и лесно достъпна за руско влияние.

Това заяви лидерът на партия "Консервативно обединение на десницата" (КОД) Петър Москов на пресконференция днес в Сливен. Информация за пресконференцията беше разпространена от пресцентъра на формацията.

Според Москов в случая задачата на премиера Николай Денков не е да сезира прокуратурата за език на омразата, а да използва дадената му от конституцията власт, за да защити ефективно независимостта на България и на политическия живот в страната, като нареди на службите да разкрият механизмите, по които "Възраждане" обслужва интересите на Кремъл и Русия.

Повод за посещението на Петър Москов в Сливен е било учредяването на областна организация на КОД. За председател структурата е избран бившият областен управител Реформаторския блок Димитър Сяров, а за негови заместници - Георги Мавродиев и Мая Миланова. По думите на Сяров представители на партията вече водят разговори за начините, по които КОД ще участва в предстоящите местни избори, но окончателните решения ще бъдат взети по-късно.