Перничанин предизвиква фурор в най-популярното сръбско музикално шоу

Яни Янков спечели сърцата на журито и публиката в „Звезде Гранда“

Нещо за четене
13:04 - 16 Април 2024
8923
Перничанин предизвиква фурор в най-популярното сръбско музикално шоу

Перничанинът Яни Янков спечели сърцата на журито и публиката в най-популярното сръбско музикално предаване "Звезде Гранда" и е сочен за фаворит за първото място.

Той вече направи поредна крачка към финалите на най-голямото музикално състезание на Балканите, достигайки до 10-и кръг. За поредната си изява на сцената, Яни заложи на песен на Шабан Шаулич и на Слоба Радановиц. Неговият ментор Снежана Джуришич бе категорична, че перничанинът ще пее хит на Шабан, защото това е неговата музика и тук се чувства най-сигурен.

Българинът продължава да катери към върха и да обира овациите както на българите, така и на сърбите.

И макар че е определян като един от фаворитите за победата, той откровено признава, че никога не е имал амбиция да стигне до финала на шоуто.

"Още от малък следя това предаване. С годините започнах да се питам какво ли би станало, ако чужденец се пробва", разказа преди време Яни в интервю за предаването "Преди обед". По негови думи всички много му се радват, а

безспорно най-голяма подкрепа получава от съгражданите си в Перник.

Въпреки успехите му се намират немалко скептици, които смятат, че сърбите няма да допуснат българин да спечели шоуто, колкото и да е талантлив. "Това би означавало да признаят, че чужденец пее по-добре от тях автентичните им сръбски песни", пише сайтът zapernik.com. Перничани споделят, че българското момче печели овации и пее по-добре от сръбските си колеги, но за разлика от България, където сърбин спечели формата "Игри на волята", в Сърбия са прекалено големи националисти

и нямало как да си пречупят егото, за да дадат наградата на чужденец. 

Преди 2 години Янков отново беше част от "Звезде гранда", но участието му бе прекратено поради заболяване от коронавирус.