Перник на бунт! Гражданите искат обезщетени я от "ВиК"

Хората негодуват, че сметките за вода не намаляват, въпреки режима

Новини
08:36 - 13 Януари 2020
3443
Перник на бунт! Гражданите искат обезщетения от "ВиК"

Жители на Перник настояват за обезщетения от "ВиК" заради водния режим. Причината е, че режимът не се спазва, а водата, която тече от чешмите не е годна за пиене и се налага да купуват или пълнят туби от други места. В същото време месечните сметки не намаляват, предаде БНТ.

"Ето сега в момента все още няма вода. Ние сме тук на 8 етаж и водата ще дойде чак към 19 часа", казва Емилия Стефанова.

По график вода трябва да има от 15 часа. Тази вечер тя така и не е дошла в дома на семейство Стефанови. На ден за битови нужди Емилия и мъжът ѝ използват минимум 20 литра.

В дома на Добринка Костова на първия етаж няма проблем с налягането. Месечната сметка на жената показва, че харчи вода колкото в периода преди режима. Голямо количество от нея обаче е изтекло напразно, в чакане да дойде по-чиста вода.

"Водата се е утаила. Елате да видите калта как стои. Всичко се трупа на нашите сметки и водата е негодна за пиене. И докато дойде топлата вода, трябва да източим най-малко 50 литра, за да дойде топлата вода. "Топлофикация" са изключили някакви нагреватели, за да не изгаря тази апаратура на "Топлофикация". Плащаме повече на "Топлофикация"", казва Добринка Костова.

В квартал "Проучване" заради открита "ешерихия коли" се наложи подмяна на тръби в края на миналата година. Бактерия вече няма, но и тук забелязват, че водата, която тече, има цвят.