Перу докосва финала след драма

Тимът от Андите спечели срещу Парагвай след шест гола, червени картони и дузпи

Спорт
09:20 - 03 Юли 2021
2345
Перу докосва финала след драма

Перу достигна полуфиналите на Копа Америка, след като преодоля Парагвай в изключително драматичен мач с червени картони, шест гола и дузпи. Двата тима не успяха да се победят в редовното време, завършвайки наравно 3:3, и победителят трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Футболистите, водени от Рикардо Гарека, показаха по-здрави нерви и заслужено се класираха за ½-финалната фаза. За място на големия финал „инките“ ще спорят с домакина и защитаващ титлата си от 2019 година Бразилия. „Селесао“ преодоля Чили с минималното 1:0 в другия полуфинал, който се изигра тази нощ.

Парагвай започна по-добре мача и излезе напред в резултата в 11-ата минута с гола на Густаво Гомес. Само десет минути по-късно обаче Джанлука Лападула възстанови равенството.

Пет минути преди края на първата част Лападула се възползва от грешка на вратаря Антони Силва вкара втория си гол от началото на срещата за 2:1. Секунди преди почивката парагвайците останаха с човек по-малко, след като голмайсторът Гомес получи червен картон.

Въпреки това „гуараните“ изравниха в 54-тата минута, когато точен бе Хуниор Алонсо. Последваха минути на затишие, последвани от буря в края на редовното време. В 80-ата минута Йошимар Йотун вкара трети гол във вратата на Парагвай, но малко след това Гуидо Карийо си изкара червен картон и двата отбора останаха с десет човека на терена. Парагвай се втурна в атака и изравни чрез Габриел Авалос.

По регламента на Копа Америка след равенство в редовното време директно се пристъпва към изпълнение на дузпи. Перуанците бяха по-прецизни от бялата точка и се поздравиха с крайния успех.

На полуфиналите Перу ще има възможността да вземе реванш от Бразилия. Именно „селесао“ надви перуанците на финала на Копа Америка през 2019 година.