Песков: Ще си свършим работата докрай

Говорителят на Кремъл каза това в интервю за журналиста Павел Зарубин, коментирайки мълчанието на Запада за обстрела на Белгородска област от въоръжените сили на Украйна

Новини
17:53 - 04 Юни 2023
3276
Песков: Ще си свършим работата докрай

Русия трябва да знае своята линия и да я следва докрай, това няма алтернатива. Това каза прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

Говорителят на Кремъл каза това в интервю за журналиста Павел Зарубин, коментирайки мълчанието на Запада за обстрела на Белгородска област от въоръжените сили на Украйна. Той обърна внимание на факта, че същите страни „много години не забелязваха бомбардировките на Донбас“, „когато все още нямаше специална военна операция“. Според Песков сега те просто продължават своята „гутаперча линия“.

„Трябва да си знаем работата, да си вършим работата и да я довършим докрай. Нямаме друга алтернатива“, добави Песков.

В отговор на въпроса как Русия може да направи това на фона на участието на целия НАТО в конфликта и нарастващите доставки на оръжие за Киев, Песков потвърди: „Наистина нивото на тактико-техническите характеристики на тези оръжия, които отива в Украйна, постоянно се увеличава." 

„Това е качествено съвсем различно оръжие, което, да кажем, вече ще доведе до нов обрат в спиралата на нагнетяване на напрежението. Това за пореден път вероятно ни задължава да бъдем по-събрани, по-силни, по-мобилизирани. Да продължим работата, която започнаха“, заяви още Песков.