Песни на P.I.F. звучат в кукления спектакъл "Малкият принц"

Култура
10:58 - 01 Септември 2021
2170
Песни на P.I.F. звучат в кукления спектакъл "Малкият принц"

Популярни песни на P.I.F. в преработен аранжимент звучат в кукления спектакъл "Малкият принц". Представлението ще се играе на 18 септември в "Джой стейшън", съобщават организаторите. Освен с музика, фронтменът на групата Димо Стоянов участва и като разказвач в адаптацията по класиката на Екзюпери.


"Димо беше изключително свързан с кукления театър. Тази негова страст бе слабо известна на масовата публика. Всичко, което съм правила на сцена през последните 20 години, е белязано и от неговия талант. Присъствието му въздейства емоционално във всеки мой спектакъл", разказва режисьорът Мария Банова, чието приятелство с Димо датира още от студентските години в НАТФИЗ.

В историята на "Малкият принц" участват актьорите Юлия Коларова и Неделчо Неделчев. Сценографията е на Мария Банова, която сама изработва куклите си и твърди, че още в процеса на оформяне на силуета от плат героят сякаш сам й споделя какъв иска да бъде.
Авторска музика на Димо от P.I.F. звучи и в още детски спектакъл, който се играе на същото място.

"Магазинче за ноти", на 25 септември, разказва "история една за инструменти музикални и техните стопани, за нотички палави и доста закачливи, за Фрида, която мечтае да стане певица и за това нотите как научи. И за Морис льо Дрън - композитор, прочут с добрината си в целия град!". Сценарият е на Здрава Каменова. Ролите са поверени на Мануела Саркисян и Юлия Коларова.