Пестелив Интер премина през Каляри

Нерадзурите превзеха Сардиния, Лаутаро отново вкара

Спорт
08:24 - 29 Август 2023
1696
Пестелив Интер премина през Каляри

Интер победи с 2:0 Каляри при визитата си на остров Сардиния в последната среща от 2-рия кръг на Серия "А". Дензъл Дъмфрис откри резултата за гостите в 21-вата минута, а Лаутаро Мартинес вкара втори гол в 30-ата минута, с който рано-рано реши изхода на мача.

Тимът на Симоне Индзаги не остави никакво съмнение в превъзходството си, а освен двете бързи попадения удари и две греди. Така "нерадзурите" записаха втора поредна победа с два чисти гола, докато сардинци остават със спечелената точка от първия кръг като гост на Торино.

Наставникът на Каляри Клаудио Раниери имаше някои кадрови проблеми, като не можеше да използва контузените Джанлука Лападула, Марко Манкузу и Марко Рог. Каляри игра със схема 4-2-3-1, като атаката на сардинци водеха Леонардо Паволети, подпомаган от Гаетано Ористанио, който е под наем именно от тима на Интер, Нахитан Нандес и Якуб Янкто.

Симоне Индзаги не направи никакви промени в състава си в сравнение с победата над Монца в миналия кръг. Тимът игра в обичайното си 3-5-2, като на вратата бе Ян Зомер, а в защита играеше триото Матео Дармиан, Стефан де Фрай и Алесандро Бастони. Халфовата линия на Интер се състоеше от Дензъл Дъмфрис, Николо Барела, Хакан Чалханоолу, Хенрих Мхитарян и Федерико Димарко, а атаката водеха Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам.